Johan Andersson vann Sverigecupen med maximala 300 poäng

0
398

Seriesegrare i Sverigecupen blev Johan Andersson från Hudiksvall. Redan efter fjärde deltävlingen stod det klart att Johan skulle finnas i den absoluta toppen, med maximala 300 poäng.

Johan Andersson efter cupsegern på Sundsvall Raceway på nationaldagen

Grattis Johan till en fin insats och seriesegern i första Sverigecupen. Du har rest runt en hel del i sommar, hur tycker du såhär direkt efteråt att säsongen i Sverigecupen varit?
-Tack så mycket! Tycker att säsongen har varit helt okej. Bra och roligt motstånd med många tuffa battels. Och de flesta tävlingar har varit riktigt bra arrangerade. Synd att finalen inte blev av bara men så är det ibland tyvärr.

Det är ju sagt sedan tidigare från SBF:s håll att topp 5 i Sverigecupen, där du då ingår, ska erbjudas plats i SM 2019. Kommer du att ta den platsen?
-Ja precis. Bara vi kan få ihop det ekonomiska med lite sponsorer, osv så är tanken att köra en SM-satsning nästa år. Har ju varit och testat lite på semislicks här i slutet av säsongen och det kändes helt okej i alla fall.

Johan Andersson och Joakim Andersson i battle under Sverigecupen-deltävlingen på Sundsvall Raceway i juni.

Du har kört sex av de totalt nio deltävlingarna under året. Har du haft någon strategi för vilka tävlingar du skulle köra?
-Har väl egentligen inte haft någon strategi. Började direkt i våras att köra, sedan körde vi varje tävling för att få köra så mycket som möjligt. Hoppade över Hultsfred då det var ganska långt och tredje tävlingen på tre helger. Sedan hoppade vi över Malmby och Gröndal för att köra lite annat och spara på grejerna inför finalen.

 

I den här serien har det varit tillåtet för utomstående att delta i tävlingarna, och främst ett stort antal RM-förare har deltagit. Vad tycker du som förare om det?
-Tycker det har varit roligt att andra förare fått ställa upp, vilket har varit tur på en del tävlingar norrut då det inte varit så många sverigecup-deltagare med ibland. Sedan är det alltid kul att mäta sig mot dem som kör i en högre serie.

Nu är det dags för vinter. Har du några stora planer för bilen eller hur ska du få vintermånaderna att passera?
-Egentligen inga stora grejer på gång, vi har kikat lite på att byta växellåda, annars bara förbättra och förfina litegrann. Och skaffa mer reservdelar. Men sedan har ju min lillasyster skaffat en bil som ska bli driftingbil också så jag kommer inte vara göralös i vinter.

Jag såklart passa på att tacka mina sponsorer
Fröllands Legokörning
Thorins Entreprenad
Daniel Nilsson Entreprenad
Implementeringssystem i Sundsvall AB

Och min familj och släkt som alla hjälpt till med det dom kunnat!

Vi här uppe i Sundsvall har sett Johan utvecklas från en nybörjare på frikörningar till segrare i Sverigecupen på mindre än två säsonger, och det ska bli riktigt intressant att se vad Johan kan prestera i motståndet som finns i SM. Vi hoppas därför att teamet får ihop satsningen och att vi ses på SDC-premiären på Mantorp Park Valborg 2019!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se