Johan Häggbom: ”Planen är att köra så många tävlingar som möjligt”

0
1185

Johan Häggbom är en kille från Norrbotten som vi kommer att kunna se i Sverigecupen 2018. Vi kollade läget med Johan inför premiärsäsongen med ”cupen”.

Om du tycker att namnet Häggbom låter bekant så har Johan en bror som heter Albert, som körde några tävlingar i RM 2017 och som placerade sig bra vid båda dessa. Men nu var det alltså storebror Johan vi skulle kolla läget med.

Har du någon tävlingserfarenhet sedan tidigare?
-2016 körde jag tävlingen i Lycksele och hela Northern Drift Series. Kom på en tredje plats totalt i NDS. Sedan var vi bland annat ner och körde Onsdagsbusfinalen på Mittsverigebanan.

Johans gröna Supra före brodern Alberts BMW. Foto: Christer Hägglund

Men 2017 tog du det lugnt?
-Precis, 2017 blev det inte lika mycket körning på grund av barn och husbygge, mm. Men det blev drifting på Northern Race Festival i Piteå och en racingspecial i Åmsele i alla fall.

Northern Drift Series på Pite Dragway 2017. Foto: Emil Åhman

Berätta lite om bilen
-Bilen som jag kör är en grön Toyota Supra mk3 med en turbomatad Bmw m50 på ca 580 whp. Egengjord framvagn då styrvinkeln i original inte är något att tala om. Kapat och gjort om det mesta bak för att få ner vikten och få den mer följsam runt banan. Supror är tunga bilar original!

Gör du några förändringar inför nästa säsong?
-Framvagnen skulle behöva ses över och även byta lite delar i bakvagnen. Byggde ny motor till i år på grund av att ett motorskott var det sista som hände 2016.

Vad tror du om det nya upplägget med Sverigecupen då?
-Det kommer att bli intressant med Sverigecupen. Jag hoppas att det kan locka till sig fler förare här uppe och att driftingen når ut till fler som inte vet vad det handlar om än.

Johan på Mittsverigebanan 2016. Foto: Christer Hägglund

Hur kommer din satsning att se ut?
-Planen är att köra så många tävlingar som möjligt och se hur Sverigecupen utvecklas. Lite svårt att veta hur många tävlingar som krävs för att placera sig bra i Sverigecupen för att komma till finalkörningen, men det hoppas man ju att man lyckas med.

Vad tror du om det upplägget då, med en stor final på slutet?
-En stor final i slutet på säsongen tycker jag låter riktigt kul!

Vi säger tack till Johan och önskar honom och brorsan Albert lycka till!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman – DriftZone.se, Christer Hägglund – DriftZone.se