John Martinsson fyra i Sverigecupen, med hela åtta av nio deltävlingar körda

0
1060

John Martinsson ifrån Östersund har varit den meste tävlande i årets Sverigecup. Och det gav resultat med en fjärdeplats i totalen. Vi kollar med John vad han tycker om säsongen som gick.

John på Gatebil i juni, där han lyckades bra i Breisladden.
Foto: Björn Billsten

Grattis till den fina insatsen i Sverigecupen och fjärdeplatsen i totalen. Hur tycker du att säsongen i Sverigecupen varit?
-Jag tackar och bockar! Tycker att det varit en bra säsong. Har varit bra väder varje tävling. Självklart blev det tråkigt med finalen, men man kan inte styra allt. Annars tycker jag det varit högre standard på allas körning än vad jag trodde. Har varit väldigt många bra förare. Så är väldigt glad jag tagit mig så långt som jag gjorde. Som vanligt är det i twinen man märker vilka som verkligen är duktiga. Så har varit väldigt roliga battles hela sommaren, den ene inte den andre lik.

Som det ser ut nu så kommer du, som en av topp 5, att erbjudas plats i SM 2019. Kommer du att ta den platsen?
-Ja, det kommer jag verkligen göra! Skulle chansen finnas kommer jag ge gärnet och steppa upp ännu mera!

Prispallen på den nionde deltävlingen på GTR Motorpark, med John Martinsson till vänster, på en andraplats. 
Foto: Henrik Andersson

Du har kört åtta av nio deltävlingar under året, vilket är mest av alla i serien. Hur har din strategi varit när det gällt vilka tävlingar du kört?
-Ja, det har ju blivit några tävlingar. Men har haft intresset och bilen har gått som en dröm så självklart vill man köra så mycket man kan. Har alltid lärt mig något nytt varje tävling, vilket gjort att jag nu hittat känslan i bilen så jag känner mig säker i körningen. Så det är nog det som drivit mig till att åka på varje tävling att man vill utvecklas mer hela tiden.

I den här serien har det varit tillåtet för utomstående att delta i tävlingarna, och främst ett stort antal RM-förare har deltagit. Vad tycker du som förare om det?
-I början var man väldigt skeptisk. Men tycker inte att det har gjort så mycket. Alltid roligt att prova köra mot någon som kör i högre klasser. I majoriteten av tävlingarna har någon från Sverigecupen stått på prispallen.

John Martinsson under Sverigecupen på Sundsvall Raceway.
Foto: Christer Hägglund

Nu är det dags för vintervila. Blir det skoteråkning hela vintern eller kommer bilen att få lite uppmärksamhet också?
-Efter vi fick reda på finalen blev inställd och fick vända, så gjorde teamet ett depåstopp hos Motornord på vägen hem, då vi var i närheten. Pratade lite planer och tips på uppgraderingar. Så nu flödar verkligen idéerna. Kommer uppgradera hela drivlinan och ändra utseendet lite. Kommer såklart göra ett besök hos Motornord igen och låta Roger jobba med att öka effekten.

Vill passa på att tack alla som hjälpt mig denna säsong:
Motornord
Tekniksvets Jonas
Bispgårdens Åkeri
Brandtab
PN jakt

Och tack till er på DriftZone för alla grymma bilder!

Det tackar vi för John och det ska onekligen bli intressant att se Jämtlands bidrag till Swedish Drift Championship 2019!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten, Henrik Andersson, Christer Hägglund – DriftZone.se