Jonas Larsson satsar på RM 2019

0
71

Jonas Larsson från Vännäs har kört några år nu, tidigare med en BMW E34 på senare år med en orange E46 som tydligt visar kopplingen till sponsorn Payback.

Under den gångna säsongen tog Jonas klivet ned från pausade RM till Sverigecupen, där han hade framgångar.

Du valde att gå från RM 2018 till Sverigecupen 2019, och det visade sig vara ett bra val med en tredjeplats som resultat. Berätta lite kort om säsongen.
-2019 va en händelserik säsong! Första tävlingen var i Piteå med Northern Race Festival. Kopplingen på bilen började ge vika redan på träningen, men jag lyckades ändå kvala in på 1:a plats. Lyckades genomföra tävlingen på en lägre växel och slutade på 3:e plats. Efter tävlingen så byttes kopplingen ut och vi testkörde i Pengfors och bilen kändes bra igen.

Andra deltävlingen i Sverigecupen var i Sundsvall, första deltävlingen för min del. Allt flöt på riktigt bra och kvalade in på 2:a plats. Twinkörningen gick inte riktigt bra då jag blev påkörd och bakvagnen blev ordentligt krokig. Resultatet blev en 4:e plats. Bilen förseddes med en ny bärarm och testades åter i Pengfors med gott resultat. På motorveckan i Lycksele så är det en tävling med blandade bilar både semipro och proint. Kvalade in på en 5e plats som efter twinkörning slutade på en 6:e plats.

Efter ett litet uppehåll så va det dags för nästa tävling i Sverigecupen som var i Piteå. Där händer det grejer. Kvalade in på en 2:a plats. På twinkörningen så kolliderade jag med Niclas Viklund och bilen fick sig en rejäl smäll framvagnen framskärmen sidokjolar och bakskärm blir offer i kollisionen. Mina duktiga mekaniker fixar bilen riktigt snabbt så vi kan vara med och köra igen. Slutade med en 4:e plats. Återigen in i garaget och reparera bilen plastning av nya plastdetaljer och justera in bilen så den är redo för finalen av Sverigecupen på Mantorp Park. Med humöret på topp så åker jag och mitt team maximalt laddade. Vädret var tyvärr inte det bästa med regn i massor. Kvalrundorna och bilen gick riktigt bra och jag kvalade in på 2:a plats. Finalen dagen efter gick allt bra men räckte inte riktigt ända fram och slutade på en 4:e plats.

Vad blev din slutposition i serierna du ställde upp i?
-Det blev en 3:e plats i Sverigecupen, 4:e plats i RM, 1:a plats i DM, vilket jag är riktigt nöjd med.

Har du bestämt vad din satsning 2020 kommer att bli?
-Nu blir det nya tag och gå igenom bilen till nästa säsong som blir att tävla i RM.

Vi är mitt uppe i garagesäsongen. Hur ser det ut i ditt, blir det några förändringar på bilen?
-Nej, det blir inte några förändringar på bilen endast byte av slitagedelar.

Har du några du vill tacka efter säsongen?
-Vill tacka mitt team som gör detta möjligt som funnits vid min sida hela säsongen. Ett stort tack till Stefan Larsson och Michael Persson! Mina sponsorer som hjälper mig är Payback och ML husbilar. Tack för er stöd 2019!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se