Kevin laddar för Sverigecupen: ”Ska bli kul att tävla!”

0
446

Kevin Lavast har synts på banorna i flera år redan. Trots det är han bara 15 år, och tar nu steget till att börja tävla och det är Sverigecupen som är huvudfokus i år.

Men det ska även hinnas med mer körning, både på lokala event och andra.

Hur känns det inför årets säsong?
-Känns faktiskt rätt bra! Lite nervös då jag inte känner mig 100% redo men ska bli kul att tävla om jag får klart bilen!

Vad är din målsättning med årets säsong i Sverigecupen?
-Självklart är väl målet att vinna men går jag vidare till sm till nästa säsong är jag nöjd.

Vilken bil kommer du att tävla i?
-Kommer köra min E36a med M62b44 som jag körde för 2 år sedan! Köpte den av Dominik Schulze och hans pappa för 4 år sedan ungefär! Kommer fortfarande att köra min sletna 328 men den ska jag ej tävla i!

Kommer du att köra alla deltävlingar i Sverigecupen?
-Kommer försöka köra alla förutom den första då bilen inte hinner bli klar till den första tävlingen. Hoppas jag hinner få klart till andra tävlingen bara. (Intervjun gjordes innan det blev känt att deltävling 1 på Hamrebanan blev inställd. Reds. anm.)

Startfältet är stort, hur bra koll har du på motståndarna?
-Faktiskt nästan ingen koll alls på startfältet! En jag känner ska köra sen är det någon Viktor som är lika gammal som mig annars har jag ingen koll alls faktiskt! Ingen som jag är orolig över att möta som påverkar mig iallafall!

Kommer du att köra fler tävlingar än Sverigecupen under säsongen?
-Jag kommer köra en liten serie som Peter, SWR Motorsport, arrangerar på sidan av annars vet jag inte om det är någon fler tävling jag ska köra! Tror inte det i alla fall.

Har du några slutord?
-Haha ja enda slutordet ja har är väl #bringbacklyktor ser allt för många som åker utan och ja det ser inte bra ut tycker jag. Får sporten att sjunka lite i mina ögon. Får lite folkrace känsla av det och det är inget positivt!

FAKTAFRÅGOR
Ålder: 15
Ort: Sundsvall
Klubb: SHRA Sundsvall
Bil: BMW E36
Antal säsonger som tävlingsförare: 0
Största merit: MoS reportage

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se