Kommer Martin ha Sverigecupens vassaste bil?

0
999

Rykten sprids ganska snabbt, speciellt om de är av den illasinnade typen. Ett som inte kan räknas dit nådde oss häromdagen och som fick oss att tro att Martin från Vimmerby kommer att köra en av Sverigecupens mest välbyggda och potenta bilar.

Ryktet sa nämligen att Fredrik Sjödins BMW M2 hade hamnat i Vimmerby hos just Martin Märra Frejd. Det var vi ju självklart tvungna att kolla upp och sökte upp Martin.

Martin, ligger det någon sanning i att du har köpt Fredde Sjödins bil?
-Ja, det stämmer.

Spännande! Vad har du för erfarenhet av drifting sedan tidigare?
-Inte så mycket egentligen. Började lite för 3 år sedan och sedan har intresset bara ökat. Men målet är att börja köra mer.

Martins tidigare bil, en BMW e46. Här på Gatebil Mantorp i september 2017.

Vad har du för planer nu då, när du har investerat i en så vass maskin?
-Jag skulle vilja börja tävla, men jag känner att jag har för lite tid bakom ratten. Men det lutar åt att jag kommer att försöka köra Sverigecupen i alla fall.

Foto: Andreas Harrisson

Köpte du bilen komplett med motor och allt?
-Jag köpte komplett bil med växellåda, men utan motor. Håller just nu på att flytta över den M50-motor som jag hade i e46 an.

Fredrik Sjödin under Gatebil på Mantorp i juni.

Det här kan bli Sverigecupens vassaste bil, utan tvekan. Vimmerby, då kör du Sverigecupen på Hultsfred bland annat då? Några andra du planerat in?
-Jajjemen, Hultsfred blir det. Det vore ju roligt att försöka köra alla, men vi får se lite. Gatebil på Mantorp blir det också, och det lutar även åt att vi ska köra Rudskogen.

Spännande. Är målsättningen att försöka vara en av de som tar plats i RM nästa år?
-Det vore riktigt roligt att ta en plats i RM nästa år, men det hänger ju lite på hur många tävlingar som jag deltar i. Men framförallt är det rutin och sätestid som är målet med säsongen.

Fredrik Sjödin under Breisladden på Gatebil Mantorp Park i juni 2017.

Det är de tre bästa tävlingarna som räknas, så om du vinner tre på raken tidigt på säsongen behöver du inte köra någon fler sedan.
-Haha, ja okej, ja det vore ju något det förstås.

Hur kan man följa dig under säsongen?
-Vi är några kompisar som har en sida på Facebook som heter Imba productions. Där kommer man kunna följa oss och se vad det är som händer.

Och med det så önskar vi Martin lycka till i Sverigecupen!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Andreas Harrisson – DriftZone.se, Christer Hägglund – DriftZone.se