Kristoffer Pehrsson vann den sista deltävlingen i SverigeCupen på Gröndal.

0
1897

Innan vi går vidare nu i texten, helgens deltävling var alltså den sista ordinarie tävlingen i SverigeCupen.

Vi hade rätt ok väder med oss, en hel del kyla visade sig också. Solen sken dock under större delen av dagen. Dock så mulnade det på under dagen och vi fick känna på en hel del kyla, men det värmde en del att se på alla duktiga förare i SverigeCupen.

Efter förarmöte och trackwalk, så drog träningen igång och rätt snart så märktes det att kylan gjorde banan på GTR Motorpark rätt hal, det är kanske inte så konstigt då det var minusgrader under natten.

Glädjande nog så var det inga större incidenter som hände, så träningen flöt på bra och förarna hittade sina linjer.

Kvalet kördes och här blev det John Martinsson som kvalade bäst, tvåa blev Andreas Lilja, trea kom Martin Frejd. Tyvärr så körde några sönder och kunde ej kvala, men 13 stycken var kvar till topp 16 stegen som skulle köras.

När stegen drog igång så gick det rätt fort, vi fick se många bra battles där ingen av förarna ville förlora. Det blev några One More Runs innan vi fick fram topp fyra.

John Martinsson, Simon Andersson, Rasmus Söderqvist och Kristoffer Pehrsson blev topp 4. Först ut blev John Martinsson som mötte Rasmus Söderqvist, John slog ut Rasmus och gick vidare till final, Simon Andersson mötte Kristoffer Pehrsson. Här vann Kristoffer och gick vidare till final.

Matchen för tredje plats kördes mellan Rasmus och Simon. Det var en tight match som inte gav mig någon fingervisning alls om hur det hade gått.

Efter den så var det dags för finalen, här gav sig ingen alls utan förarna kämpade hårt. När de hade kört sin match så var det dags för prisutdelning, det var inte lätt att se vem som hade tagit placeringerna 1-2 eller 3-4.

Nu ropades det upp vilka placeringarna som förarna fått, på fjärde plats kom Rasmus Söderqvist, trea kom Simon Andersson… Tvåa kom John Martinsson och vinnare blev Kristoffer Pehrsson som klev upp på högsta steget med ett leende på läpparna.

Resultaten denna tävling blev:
1. Kristoffer Perhsson
2. John Martinsson
3. Simon Andersson
Rasmus Söderqvist
4. Andreas Lilja
5. Martin Frejd
6. Nils Lejer
Johan Svensson
7. Adam Gustavsson
8. Hampus Gisslén
9. Richard Berg
10. Robert Svensson
Andreas Wilzén

Andreas Wilzen, Rasmus Söderqvist och Johan Svensson är inte med i SverigeCupen, så vi listar deras placeringar utan siffror. Resultaten ovanför är alltså bara de som kör i SverigeCupen.

Text & Bilder: Henrik Andersson, Driftzone