Oliver kör en Volvo med BMW-motor

0
3645

Oliver Krusheim är en 25-årig kille som bor i en villa i Läckeby, 1 mil norr om Kalmar. På somrarna åker Oliver runt på olika driftingevent i en Volvo 740 som kanske bjuder på lite av en överraskning när man öppnar huven.

Berätta lite om bilen, vad är det du kör runt i på banorna?
-Bilen är en Volvo 740 från 1988, reggad med en BMW-sexa, en M50B25 som förra säsongen blev uppgraderad med en turbo inför första Gatebil.

Jag vet att vi har många läsare som är intresserade av detaljer om bilen så du får gärna berätta mer.
-Som sagt en M50B25, med 1000cc spridare och en Garret GT35-turbo som körs på ca 1,2 Bar laddtryck. Kopplingen består av en 764 tryckplatta, Chromoly svänghjul och 4-puck lamell. Allt styrs av ett ECU Master.

Vad har du gjort åt chassit?
-Länkarmar, topplagringar, spakställ, fjäderbensstag och bakvagn kommer från min huvudsponsor TXR Performance. I vinter har bilen fått godkänd bur samt stolar och bälten inför Sverigecupen.

Kalmar, är det Hultsfred som är närmaste bana då eller var åker ni?
-Ja, precis, Hultsfred är närmast. Har även kört på lite träffar som BMC, Blekinge Midnight Club, arrangerat, men annars är det Hultsfred eller Mantorp som vi kör på.

Körde du Gatebil förra året?
-Ja, Gatebil juni körde jag, fick ihop bilen kvällen innan vi skulle åka, så det bara att lasta och åka morgonen därpå. Så hade ungefär 10 minuters provkörning innan första körningen på Mantorp. Åkte upp i september men blev knappt någon körning pga dåligt väder.

Nej, Gatebil i september var ingen höjdare. Kallt och blött. Vad har du för planer med driftingen under 2018?
-Att köra Sverigecupen och självklart ta mig så långt som möjligt i den, har aldrig tävlat innan så det är mycket nytt och spännande som väntar.

Något mål på längre sikt?
-Att utvecklas som förare och ha så roligt som möjligt. Att ta sig till SM är väl mer en dröm än ett mål, men på lång sikt hoppas jag på att få köra i SM.

Skulle vilja tacka:
Boe på TXR Performance
Världens Bästa Becky (Världens bästa sambo)
Robert Rune Svensson
Fredrik Weidemar
Richard Berg
och alla andra som hjälpt mig på vägen.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Frida Larsson Foto