Peter Sandström: “Massor händer på Sverigecupen 28-29 juli”

0
1078

SWR Motorsport arrangerar en deltävling i Sverigecupen, serien som är ny för året har mottagits väl och kommer att växa. Driftzone tog därför ett snack med Peter Sandström, där vi ville veta lite mer om vad som planeras under sista helgen i juli. Platsen är på Malmby Flygfält, och vi får snabbt veta att det planeras massor av händelser i samband med denna deltävling.

Först så får vi veta att banan, den läggs inte på den ordinarie bansträckningen. Samma som körs under DriftBash eventen, banan för sverigecupen blir på området som normalt används som depå. Vidare så har vi sett information om att körningen blir åt andra hållet, det gör att banan kommer kännas som ny.

Deltävlingen körs ihop med DriftBash #30 Driftfestival (https://www.facebook.com/events/2000937793517907/), så är det frikörning på ordinarie banan, precis som det brukar vara på DriftBash eventen. För att få plats med allt så flyttas depån. Banan som Sverigecupen kör, kommer bli uppbyggd med konor.

SWR Motorsport vill poängtera att det kommer vara frikörning på banan under bägge dagarna. Men det stoppar inte där, det händer fler saker under denna helg. Vad sägs om världsrekordsförsök i Burnout. Ja du läste rätt, Burnoutsweden kommer att försöka slå nuvarande rekord som är på 119 bilar. Så varför inte kolla in eventet och kanske även anmäla dig till försöket: https://www.facebook.com/events/1996698713885488/

Alltså blir det Sverigecupen, frikörning och burnouttävling under denna helg i Juli. Men det finns en sak till som vi tycker är rejält bra för våra förare – Workshops! under lördagskvällen så kommer SWR – Motorsport arrangera workshops för alla förare, detta ingår i anmälningsavgiften. Ämnen som berörs är inte spikat riktigt ännu, men detta är riktigt bra initiativ som ger stort mervärde till förarna.

En sak är säker, vi kommer vara på plats – hoppas vi ser dig där också!

Text & Bilder Henrik Andersson, Driftzone