Simon började sent men slutade i toppen i Sverigecupen

0
1049

En som fick en sen start i Sverigecupen, men lyckades väl under andra halvan av säsongen, var Simon Andersson. Simon lyckades till slut bärga en fin femteplats i serien.

Grattis till en fin insats och femteplaceringen i serien. Hur tycker du att säsongen i Sverigecupen varit?
-Tycker att året har varit bra. Jag var sen som vanligt med att få ihop bilen så jag började tävla mitt i säsongen. Men det har gått bra. Tycker det har vart ett jämt och bra motstånd hela året, riktigt potenta förare även i denna serie. Det har varit riktigt täta och fina battles. Det kan vara svårt ibland när det är så olika klass på bilarna, men det ger en bra övning att kunna anpassa farten efter andra.

Hur tycker du att banorna varit? 
-Tycker att banor och arrangörer skött det bra överlag. Det är väl Malmby som inte riktigt hållit måttet, den banan är inte riktigt en tävlingsbana utan passar bättre som ”driftbash”

Enligt de uppgifter vi har ska topp 5, där du ingår, erbjudas plats i SM 2019. Kommer du att ta den platsen?
-Ja, jag ska nog försöka satsa på SM nästa år. Om jag får bilen potent nog att ställa upp där, samt att jag hittar samarbetspartners som vill satsa på drifting och just mig, så jag kan få en stadig budget så vi kan åka hela säsongen med fräscha grejer.

Prispallen med Kristoffer Pehrsson etta, John Martinsson tvåa och Simon Andersson trea.

Du har kört fyra av de totalt nio deltävlingarna under året. Hur har din strategi varit när det gällt vilka tävlingar du kört?
-Ja, det blev som det blev, då jag byggde om mycket i vinter och det är både dyrt och tar tid. Så jag provkörde bilen på Gatebil Mantorp i juni och de var lite justeringar kvar, så jag körde första tävlingen på Malmby och det gick ju bra. (Simon vann sin första tävling i Sverigecupen, reds anm) Så jag körde sen de tävlingar som var i närheten för att samla så mycket poäng som möjligt.

I den här serien har det varit tillåtet för utomstående att delta i tävlingarna, och främst ett stort antal RM-förare har deltagit. Vad tycker du som förare om det?
-Det har varit riktigt kul att få tävla ihop med förare på högre nivå, att se hur man kör jämfört med dem gör mycket med både självförtroende och körning överlag.

Nu är det dags att parkera bilen i garaget igen. För vissa är det en tid på året som nästan är ännu stressigare än tävlingssäsongen. Hur ser dina planer ut för vintern? 
-Ja, motorn ska ses över litegrann och se så allt är fräscht. Sen blir det att bygga bashbar bak samt en ny bakdel helt i plast. Sedan även uppgradera med en ny customkardan samt riktiga drivaxlar. Sedan får vi se om det byts till en lite bredare framvagn också, men vi får se vad pengarna räcker till, drivlina och motor står högst på prioriteringslistan.

Passar på att tacka mina sponsorer också:
Östgöta vatten & Energiborrning AB
AG:s i Norrköping AB
Daniel Rolander Entreprenad
L-M-R.se ”Små Modifieringar, Stora Resultat”
Pet’s Custom Paintshop
joges verkstad
finspångs glasmästeri
Arnes Skylt AB
Svärds Bilplåt
Hydroscand Sverige
Magnussons Mek & Rep / MadDrift Custom
Oljemagasinet.se
…och vänner som hjälper dag och natt.

Vi önskar Simon lycka till och hoppas att han får ihop en satsning till SM 2019!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se