Sista deltävlingen i Sverigecupen innan finalen körs i helgen

0
300

I helgen så avslutas Sverigecupens ordinarie program på samma ställe där cupen såg dagens ljus i början av året: GTR Motorpark. Häng med på förutsättningarna!

Andreas Lilja, som vann den första deltävlingen i Sverigecupen, också den på GTR Motorpark.
Foto: Henrik Andersson

Sista deltävlingen innan finalen körs alltså på GTR Motorpark i helgen, innan finalen på Mantorp Park om drygt en vecka. Förutsättningarna som gäller är att förarna får räkna sina tre bästa resultat för att räkna ihop en poäng som kvalificerar dem till finalen. Sedan räknar man samman dessa tre bästa resultat med resultatet i finalen, vilket ger en totalpoäng som är grundande för placeringen i den slutgiltiga tabellen. De fem första förarna i den tabellen kommer att erbjudas en plats i nya SM 2019.

Serieledaren Johan Andersson, här i deltävlingen på Sundsvall Raceway den 6 juni. 
Foto: Christer Hägglund

Med en snabbtitt i tabellen så ser vi Johan Andersson från Hudiksvall som fortfarande leder med maximala 300 poäng. Tvåa är Martin Frejd med 285 (95+90+100). Martin kan som bäst byta ut sina 90 mot 100 och teoretiskt nå 295 poäng som max. Det är endast en seger eller andraplats som ger Martin fler poäng. Trea är Andreas Lilja med 280 (100+95+85). Andreas kan, om han vinner, byta sina 85 mot 100 och maximalt också nå 295 poäng. Även en andra- eller tredjeplats skulle öka på Andreas totalpoäng. Därefter har vi två grabbar från norr, Marcus Larsson, Vännäs MK och Joel Andersson, SHRA Luleå. Det är väl tveksamt om någon av dessa kommer att delta i tävlingen, speciellt Joel som meddelat på sociala medier att hans Volvo 740 är vinterparkerad på grund av växellådsras. För båda gäller dock att det är tredjeplats eller bättre, för att förbättra poängen. Där har vi  de topp fem som skulle gå till SM om tabellen frös nu.

 

Närmast efter, på sjätteplats, ligger en tävlande som varit ihärdig, John Martinsson, SHRA Sundsvall, som kört hela sju av åtta deltävlingar hittills. 265 poäng (85+85+95), och kan som bäst byta ut en av sina 85 mot 100 och nå 280 poäng. Även en andra- eller tredjeplats ökar på poängen.

Simon Andersson, som vann deltävling 5 på Malmby, är en av de förare som har möjlighet att köra upp sig.
Foto: Henrik Andersson

Vidare har vi Simon Andersson, Adam Gustafsson, Hampus Gisslén och Johan Östberg som avslutar tabellens topp 10, vilka alla har goda chanser till avancemang under denna sista deltävling och finalen.

Missa inte att hänga med i detta drama, som alltså körs nu på lördag på GTR Motorpark i Eskilstuna.

Notera också att den planerade frikörningen imorgon fredag är inställd! Detta på grund av att närboende klagat på ett tidigare arrangerat evenemang och banägaren vill visa god vilja genom att ställa in några körtillfällen som annars hade skapat ytterligare störning i omgivningen.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson, Christer Hägglund – DriftZone.se