Sverigecuptävling med namnförvirring på Sundsvall Raceway

0
2696

J. Andersson bröt, J. Andersson förlorade finalen och J. Andersson vann finalen. Men vänta här nu… Ja, faktiskt var det så när Sverigecupen gick in i tredje deltävlingen, denna gång på Sundsvall Raceway.

Johan Andersson i lead och Joakim Andersson i chase

Tre av de totalt 10 startande hette nämligen J. Andersson. Johan, från Hudiksvall, som efter deltävlingen i Piteå var ledare av Sverigecupen och framförandes en lila BMW E36, Joel, från Piteå i en kamouflagefärgad Volvo 740 och Joakim, till vardags körande i RM i sin Merceces-kombi.

Dagen började med frikörning, där ett femtontal bilar deltog. Vissa passade på att sätta många varv och träna inför den stundande tävlingen, men även få lite känsla för banan inför SDC-deltävlingen i början av september. SHRA Sundsvall bjöd i vanlig ordning på en välarrangerad tävling, med hög säkerhet för de tävlande och i övrigt goda förutsättning.

Efter kvalet stod det klart att det var RM-förarna Joakim Andersson och Dominik Schulze som tagit första respektive andra kvalplacering, före Johan Andersson och Marcus Larsson, Vännäs.

För att alla skulle få köra så mycket som möjligt beslutade tävlingsledningen att det skulle köras en 16-bilarsstege med 10 bilar. De innebar hela sex bye runs i första omgången. I top 4 kunde vi se att kvalresultaten inte var någon slump, då kvalettan Joakim Andersson ställdes mot kvalfyran Marcus Larsson, och kvaltvåan Dominik Schulze ställdes mot kvaltrean Johan Andersson.

Joakim vann mot en väl kämpande Marcus och var klar för final. I den andra battlen krävdes det en One More Time för att skilja Dominik Schulze och Johan Andersson åt. Efter denna andra körning var det Johan som drog det längsta strået och tog den andra finalplatsen.

I battlen om tredje pris vann Dominik mot Marcus och lyckades därmed knipa en liten buckla. Finalen bjöd på riktigt bra körning och när röken lagt sig och förarna ställt upp sig för prisutdelning visade det sig att det var Joakim Andersson som tog hem segern i tävlingen.

Fr.v. Marcus Larsson, Dominik Schulze, Joakim Andersson och Johan Andersson

Tävlingarna i Sverigecupen är öppna även för förare som inte deltar i Sverigecupen, men poängen i cupen delas ut efter placeringen man har i förhållande till sina konkurrenter i cupen. Det innebär att Johan Andersson får högst poäng, Marcus Larsson näst högst osv.

Resultatlista (med reservation för fel, siffran inom parentes anger placering i Sverigecupen)
1 Joakim Andersson
2 (1) Johan Andersson
3 Dominik Schulze
4 (2) Marcus Larsson
5 Albert Häggbom
6 (3) Martin Frejd
7 (4) John Martinsson
8 Mattias Nygård
9 (5) Joel Andersson
10 Jonas Larsson

Aktuell tabell hittar du här, Tabell Sverigecupen. Med reservation för fel.

Vi fick tag i vinnarna för intervjuer. Först ut Joakim Andersson.

Först och främst grattis till segern!
-Tack så mycket!

Varför är du som RM-förare med i en deltävling i Sverigecupen?
-Jag vill skaffa mig tävlingsrutin. Det är helt annat att köra runt på frikörningar varv efter varv. Man får lära sig att ha nerverna under kontroll.

Hur nöjd är du med insatsen idag?
-Jag är mycket nöjd faktiskt! Jag hade någon miss på ett av de första frikörningsvarven, men sedan hittade jag linjen och sedan har den suttit. En liten miss i top 8 också. Men annars är jag nöjd.

Nästa tävling i din serie är i Skara. Hur känner du inför den?
-Det känns bra, ska fortsätta att öva på tävlingsmomentet så är vi redo för Skara om några veckor!

Och så fick du chansen att träna på banan här i Sundsvall inför finalen också!
-Ja, precis, det kändes bra det också. Vi vet inte nu om banan kommer att gå som den gjorde idag eller åt andra hållet då, men det kändes bra att få träna här i alla fall!

Johan Andersson, som blev bäst placerad av deltagarna i Sverigecupen, kommer ni att få träffa imorgon!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se

This slideshow requires JavaScript.