Dags för Gatebil nummer 100

0
683

Gatebils event på Rudskogen 6-9 juli blir den etthundrade träffen. Det hela tog sin början 1993 och har därefter växt till att nu innehålla totalt fem träffar varje år, tre i Norge och två i Sverige. Under helgen kommer såklart detta jubileum att uppmärksammas, både på banan och på festligheterna på Aftertrack.


Varje år besöks Rudskogen av över 40.000 bilintresserade människor från hela världen, för att köra på banan, delta i bilutställningen eller vara publik.

Jubileumsträffen börjar på torsdagen med träning och kval till Super 3, lagtävlingen i drifting där man ska köra tre bilar tillsammans så snyggt och lika som möjligt.

Fredagen ägnas till största delen åt frikörning på banan, med straight line, open line och drift line. Däremellan kör extreme-bilarna sina träningar. På kvällen är det stor final i Super 3-tävlingen. Förra året var det Team Toyota, superstjärnan Fredric Aasbø, Tor-Anders Ringnes och Ola Jæger som vann. Vem tar hem den spännande tävlingen i år?

På lördagen blir det också till stor del frikörning på banan, med tävling nr 1 för extreme-bilarna kl 13.45, och avslutning kl 19.00 med kvalet till Breisladd-tävlingen. Eller korandet av World Powerslide Champion” som det kallas på Rudskogen.

Söndagen innehåller också mycket frikörning, med extreme-bilarnas tävling nr 2 kl 13.45, och finalen i Breisladd/Poweslide kl 14.15.

På Monster Energy Aftertrack på fredags- och lördagskvällen är det fest, musik, underhållning och utnämning av årets Pit-girls 2017.

Gatebil Rudskogen i juli innehåller alltså ingen tävling som ingår i Gatebil Drift Series, SM eller NM.

Officiellt program hittar du här, http://gatebil.no/wp-content/uploads/2017/06/program_bane_rudskoegen_juli_2017_v1.pdf

Text: Christer Hägglund – Driftzone.se
Foto: Andreas Harrisson – Driftzone.se