Driftbash Driftfestival – en succé för drifters

0
853

DriftBash är en beprövat namn – ett uttryck som snudd på alla inom drifting känner till väl. SWR – Motorsport med Peter Sandström Watz i spetsen, är den som förvaltar och utvecklar just DriftBash.

Peters tanke med dessa event är att erbjuda alla, nya som gamla att kunna köra drifting utan att det kostar skjortan (och en arm).

Så vad har SWR – Motorsport haft för sig då? Jo de arrangerade en tvådagars festival med ett passande namn DriftBash Driftfestival, denna händelse kördes den 29-30 juli på den välkända (för många driftare) banan som är på Malmby Flyfält utanför Strängnäs. Banan har utvecklats av Peter under lång tid och den utvecklas vidare hela tiden. Till denna händelse så hade man breddat vissa kurvor och fått dit curbs. Banan är inte färdig, den kommer att förändras hela tiden, allt för att maximera upplevelsen för landets alla driftare.

Vad/vilka träffar man på, när man besöker ett DriftBash event? Här är det väldigt brett, du träffar alla olika typer som tex. En helt grön person som precis har fått till sin bil, trimmat den lite och vill testa på. På andra sidan spektrumet så hittar du äldre mer erfarna förare som är aktiva och tävlar inom drifting på hög nivå. Obs bilarna och förarna på dessa två bilder kör inte för första gången.

Men utöver detta så är det samtidigt en bra gemenskap, där nya kan få djupare kunskaper och lära sig mer. Samtidigt så får de med erfarenhet bra med körtid och därmed möjligheten till mer träning.

Många har roliga dekaler och andra utsmyckningar som gör att man drar på smilbanden..

Driftbash fick besök av tyska motsvarigheten till vår polis (phun intended) den gjorde sitt bästa för att åka mer på bredden än rakt fram..

Anna-Carin Falk med sin V8 bestyckade BMW.

Vad vi på DriftZone tycker är kul, det är när tjejerna visar att dom också är intresserade och verkligen kör hårt.. Fram med mer tjejer inom drifting tycker vi.

Missade du detta event? Passa då på att boka den 2/9 i din kalender – då är det nämligen nästa Driftbash #26 på Malmby. En händelse du klart ska besöka tycker vi.

Det fanns en äldre herre, som är välkänd i dessa kretsar. Han hade piratflaggorna på spänn och bilen fick bekänna sin ilskna färg under helgen..

Text & Bilder: Henrik Andersson, DriftZone