Martinsson stressar efter smällen på Mantorp

0
426

John Martinsson deltog i kvalet till Breisladden på Gatebil Mantorp och kraschade tungt. Med den nära förestående SM-deltävlingen ville vi kolla hur det går för John.

Smällen såg tung ut, gick allt bra med dig?
-Ja smällen kändes även också. Det är såna här gånger man är glad man har bra skydd. Väldigt glad att jag hade ett riktigt nackskydd och en öronstol då smällen tog i sidan. Annars hade det nog kunna gått riktigt illa.

Vi förstår att det har varit en stressig tid i garaget efter att du kom hem från Mantorp Park för ca 10 dagar sedan. Blir du klar i tid för SM-deltävlingen?
-Självklart! Skruvar in i det sista. Men till start kommer jag att komma!

Vad var det som var trasigt på bilen?
-Bilen klarade sig förvånansvärt bra. Chassit är helt och även bakvagnen. Några stag i bakvagnen och en coilover sa upp sig så det var inte så farligt. Givetvis lite bucklor och sånt, men det var mest plasten som mest såg ledsen ut.

Har det gått bra att laga och byta ut trasiga delar?
-Har bytt stagen som blev krokiga. Dämparen gick att svetsa ihop igen. Det som varit mest tidskrävande har varit att laga all glasfiber igen. Har fått bygga om bashbaren då den inte riktigt passade längre. Men annars så ska vi försöka hinna med en hjulinställning på väg till Färila, så är vi startklara igen.

Om du inte vinner deltävlingen i Färila själv, vem tror du vinner då?
-Självklart är jag sugen på att vinna själv. Har nästan alltid lyckas kört sönder, så jag har inte riktigt kunnat visat några framsteg när det väl gäller. Så till helgen hoppas jag verkligen jag kommer visa framfötterna och visa var skåpet ska stå. Jag tror Johan Andersson kommer vara en av de starkare i startfältet. Han är väldigt bra på mindre banor.

Vi säger tack till John och önskar lycka till i helgen!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Dennis Flink – DriftZone.se