Christian Bakkerud i Gymkhana Grid 2018 South Africa

0
671

Efter lite teasers på Christian Bakkerud´s Facebook sida så läckte äntligen lite häftiga nyheter ut för några dagar sedan. Den blå-orange färgade ’finlandsfärjan’ som våran kommentator Christer lite skämtsamt kallar den ska sjösättas och fraktas över inte bara en utan två kontinenter för att slutligen docka i Sydafrika!

Gymkhana Grid 2018 South Africa är eventet som går av stapeln första december och även om vi är på väg in i en kall vinter här i norra hemisfären så är det precis motsatsen på den södra halvan av vårat klot. Konceptet Gymkhana är kanske inte främmande för många, då Ken Block gjort ett par populära filmer med det namnet, men i tävlingsform så är det lite annorlunda.

Till skillnad från vanlig drifting så finns det två olika sätt för Ghymkhana att köras, det första och klassiska är att köra en ”hinderbana” på tid och det andra är ett relativt nytt koncept där man kör mot sensorer och får poäng baserat på hur nära hinder man är och hur brett man kör i svängarna.

I Sydafrika kommer det traditionella systemet att användas och förarna kommer att köra på tid där den långsammaste slås ut i head to head battles.

Tittar man på en jordglob så känns det inte så känns inte resor så långa, men om man skulle sätta sig i ett flygplan och åka från Skandinavien till Sydafrika så är det 15 timmar av nonstop antiaction.

Vi önskar Christian Bakkerud lycka till och hoppas på förträffliga resultat!

Text: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se