D1NZ och Sky Sport direktsänder inomhusdrifting

0
13

Valvoline D1NZ Nation Drifting Championship i Nya Zeeland samarbetar med Sky Sport om ett direktsänt inomhusevenemang.

D1NZ har, precis som många andra serier, begränsats av pandemin. Men nu har man laddat om och satsar på att komma tillbaka ut till fansen via en TV-sänd tävling som hålls i ASB Showgrounds i Auckland. Den specialbyggda banan kommer att sträcka sig igenom tre stora utställningshallar. Tävlingen, som utgör den näst sista deltävlingen i årets mästerskap, avgörs den 3-4 juli.

Över 200 ljus- och rökeffekter kommer att sättas upp, som förarna kommer att drifta runt, under och över.

”Något liknande har aldrig gjorts i Nya Zeeland och under vår lockdown har förutsättningarna för eventindustrin ständigt förändrats” säger Brendon White från D1NZ och fortsätter ”Vi ville försöka inspirera det nya zeeländska folket och visa att vad som helst fortfarande är möjligt, så vi vi satte samman en show som vi kunde genomföra trots begränsningarna under lockdown för att visa upp sporten i ett nytt ljus”

D1NZ har även tidigare provat på inomhusevenemang, men det är nu några år sedan det senaste hölls i magnifika glaspalatset Forsyth Barr Stadium i Dunedin på sydön.

Vidare meddelas också att den fjärde och sista deltävlingen kommer att hållas som planerat på Pukekohe Park Raceway 31 jul-1 augusti. Publikplatserna blir begränsade till 500 stycken, utspridda på flera läktare och med separata kiosker.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Daniel Fraser Photography
Källa: Pressrelease