Deane vinnare i Oman

0
72

Det blev till slut James Deane som tog hem mästerskapet i årets Oman International Drift Championship. Men han stötte på tufft motstånd den här gången.

Med i tävlingen fanns flera européer, som rest till Oman sannolikt med tanke att få körtimmar inför stundande tävlingssäsong i Europa. Bland dessa fanns bland annat alltså James Deane, Alan Hynes, Sebastian Fontijn, Kristaps Bluss, Nikolass Bertans, Andrius Vasiliauskas och några till. Tillsammans med några av arabländernas främsta tävlade man om mästerskapet i tre deltävlingar.

Efter att Deane stött på mekaniska problem i deltävling 2 klev Fontijn fram och vann den, vilket gav god spänning inför finalen. Alan Hynes var med fram till topp 4, men när det sista paret till slut stod klara för start så var det just James Deane och Sebastian Fontijn. Deane vann finalen och det stod därmed klart att han försvarade sitt mästerskap från förra året.

Kul att se vissa av Drift Masters-förarna, som helt klart verkar i form inför premiären om någon månad. Nu har inte deltagarlistan presenterats ännu, men vi misstänker att namn som Sebastian Fontijn och Andrius Vasiliauskas finns med på den. Speciellt Fontijn körde under hela mästerskapet i Oman på ett sätt som vi sällan sett honom köra tidigare, vilket verkar speciellt lovande inför DMEC-säsongen.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Yousef Al-Herais, Christer Hägglund – DriftZone.se