James Deane vann den andra deltävlingen i Oman

0
300

I fredags avgjordes den andra deltävlingen i Oman Oil Marketing Drift Championship. Ännu en gång fick James Deane kliva överst på pallen och har nu skaffat sig ett bra läge att ta hem mästerskapet.

Den andra deltävlingen inleddes under torsdagen med kval. Ett kval som James Deane vann före Piotr Wiecek och Michael ”Mad Mike” Whiddett”.

När det var dags för fredagens tävling åkte Wiecek ut redan i top-16 efter en del strul där han bland annat krängde av ett däck. Andra publikfavoriter som fick se sig tidigt utslagna var ”Mad Mike” och Ahmed Daham.

I top-4 drabbade James Deane samman men den schweiziske ynglingen Yves Mayer som gick ”all in” mot Deane. Det blev närkontakt där Mayer i sin ”chase” tryckte till Deanes framhjul. Deane fick 10 min plus sin 5 minutare på sig att fixa bilen. När de väl kom igång igen slog Deane ut Mayer och tog sig till final.

I den andra delen av top-4 tog sig Andrius Vasiliauska vidare efter att ha slagit ut Nicholas Solomon.

Det blev en tät och rafflande final där Vasiliauska pressande Deane till det yttersta. Förarna fick vänta länge på domarnas domslut. Tillslut var det Deane som vann finalen och den andra raka segern i serien.

RESULTAT OMAN OIL MARKETING DRIFT CHAMPIONSHIP ROUND 2

  1. James Deane
  2. Andrius Vasiliauska
  3. Nicholas Solomon
  4. Yves Mayer

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Oman Automobile Association