Mike Procureur, Drift Kings: ”Kanske vi kommer tillbaka till Sverige”

0
59

Mike Procureur har haft ett år med många event för sin nygamla Drift Kings-samling med serier. Vi tog ett snack med Mike om känslan efter 2019 och såklart, planerna för 2020.

Mike bor i Bansko i Bulgarien, men spenderar många dagar om året på resor runt om i världen.

2019 är på väg att ta slut. Det har varit ett hektiskt år för dig och Drift Kings med många event. Hur är din känsla överlag efter året?
-Inför 2019, som du kanske vet, ändrade vi varumärke och gjorde våra sociala medier mer enhetliga. Vi gick från många olika ”King of…” Europe, Asia, Italy, Asia, och så vidare till ett unikt varumärke ”Drift Kings International Series”. Ett år senare tycker jag att varumärket redan är välkändt och jag har hört flera referera till oss som ”DK” snarare än ”KoE” tidigare. När det gäller eventen har vi gjort 99% av det vi planerade. Varje år sedan 2005 har det varit ett eller ett par event som byts ut under säsongen.

Vet du hur många som deltagit i serierna, och från hur många länder dessa har varit?
-Angående antalet förare så har jag inget exakt antal, men jag see i rankingen att 73 från Pro, 75 från Pro2 och 37 från Asien deltagit, så det borde röra sig om ca 200 förare totalt. Vid en snabbräkning så kom dessa ifrån 21 olika länder.

Vi har publicerat ert schema för 2020 med totalt 24 event i sju länder. Är detta det perfekta schemat enligt din åsikt?
-När det gäller 2020 så har vi 50% nya event jämfört med 2019. Vi ville ge alla en möjlighet att ge en ny hype för våra förare, samtidigt som vi behåller klassikerna som förarna gillar. Så som supersnabba Oschersleben, grekiska Serres eller det riktigt old school Tokol Arena. Första gången vi var i Tokol var 2007. Men jag är också riktigt taggad på nya banor som Slovakiaring, med sin suppersnabba 299 km/h-entry, legendariska Nürburgring eller Achna Speedway-finalen på den exotiska ön Cypern. Europaserien kommer att bli riktigt het den kommande säsongen.

Hur ser det ut i Asien?
-När det gäller Asien jobbar vi återigen med legendaren Keiichi Tsuchiya och den här gången kommer vi att köra samma helg som han kör sin AE86-festival. Keiichi är en legend i sin vit/gröna AE86:a och han gick med på att dela sin helg med oss. Jag är glad och ärad att ha den här speciella relationen sedan 2015 när, som ett otroligt minne, Keiichi Tsuchiya ställde in sitt sextioårsfirande i Japan för att bedöma vårt första Nations-event i Förenade Arabemiraten. Han firade sin sextioårsdag med oss på lördagskvällen istället.

Hur ser du på konkurrensen med andra serier i Europa, som DMEC och NEZdrift?
-Angående konkurrensen i Europa så tycker jag att Europa ska vara glad som har så många driftingevent, överallt varje helg på vår och sommar, jämfört med andra regioner. Visste du till exempel att i Mellanöstern är det bara tre till fyra event i varje land, Förenade Arabemiraten, Oman, Bahrain, Qatar, Saudiarabien och Kuwait, jämfört med två eller tre event per helg i Europa. Vi ska inte klaga på konkurrensen, det finns event för alla driftingförare i Europa. Det är så jag ser det, och det är vårt jobb som promotor att förarna åker hem glada!

Kommer vi att få se Drift Kings i Sverige?
-Angående Sverige så hade vi en dubbel driftinghelg i Alastaro och Västerås 2006, ett fint minne för många av oss. Kanske i framtiden att vi kommer tillbaka igen till Sverige, om vi hittar en bra partner att bygga eventet med.

Vi tackar Mike som var på resande fot när han tog sig tid att svara på våra frågor och önskar lycka till 2020.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Drift Kings International