Red Bull Drift Shifters i Liverpool

0
607

Den 19 augusti håller Red Bull en gymkhanaliknande tävling i Liverpool, en tävling som ser ut att bli riktigt intressant.

Tävlingen kallas Red Bull Drift Shifters och hålls i hamnområdet i Liverpool. Idén kommer från början ifrån Mad Mike Whiddett och kan kort beskrivas som elitförare i drifting som släpps lösa på en gata i en stad, där man ska köra en bana och samtidigt mäts hastighet och närhet till olika hinder. Med skicklighet och mod ska förarna köra runt hindren, ju närmare desto bättre.

Tävlingsidén var en reaktion mot domslut i traditionell drifting, som Mad Mike ibland tyckte kunde vara godtyckliga och mot all logik. Här var det istället närhet och hastighet som skulle mätas och jämföras.

Och den 19 augusti kommer alltså denna cirkus till Storbritannien och Liverpool. I startlistan hittar vi kända namn från Europa, USA och Nya Zeeland.

Förutom Mad Mike Whiddett själv hittar vi Fanga Dan Woolhouse, norske Joachim Waagaard, regerande Formula D-mästaren James Deane, tidigare Formula D-mästaren Fredric Aasbø, Gaz Whiter, japanen Masato Kawabata, Formula D-föraren Forrest Wang och brittiske driftingmästaren Matt Carter på den ännu inte kompletta startlistan.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Red Bull